Lite kort om vem jag är...


Namn: Jiannis Giorgos Karl Smalios

Född: 1987-02-17, Stockholm

Familj: Mamma Ulrika, pappa Giorgos och bröderna Stefan, Andreas, Filip

Bor i: Stockholm, Lidingö

Vikt: 95 kg

Längd: 1,92 m.

Klubb: KFUM Örebro Friidrott

Tränare: Arto Thor

Idrottsgren: Spjut och tidigare mångkamp

Bästa idrottsminne: Junior EM-guldet 2005 i Kaunas och mitt deltagande i OS 2008 i Beijing

Visste du?: Har tävlat för Grekland fram till 2010

Hobby: Friidrott och Fotografering

Min dröm: Att vinna OS, VM och EM i spjut


Jag föddes i Stockholm men har vuxit up på en liten ö som heter Kos, i Grekland. Jag flyttade dit när jag bara var några månader gammal, då min pappa är grek.
Idrotten kom in i mitt liv ganska tidigt, redan som sexårig pojke började jag med att spela basket och samtidigt träna karate fram till jag var elva år gammal. På karaten fick jag mina första medaljer någonsin då jag tog brons på grekiska mästerskapet för min ålder. Inte dåligt för en tio-årig pojke. Sedan var det dags för fotboll i ett par år men till sist fastnade jag för friidrotten. Höjdhopp som startgren och senare mångkamp (sexkamp, åttakamp och sist tiokamp) för att fortsätta med min favorit-gren, spjutkastning!

Min första klubb hette A.S. Ippokratis Kos som bytte namn till G.S. Eydamos under mitt sista år i Grekland. Min första tränare under de tio åren som jag friidrottat var Dimitrios Papatheodorou. Tack vare honom är jag den idrottare jag är idag.

Jag tycker spjutkastning är den bästa idrottsgrenen av alla! Har alltid tyckt om att kasta saker, redan som barn minns jag när jag kastade sten eller långa pinnar nere vid stranden eller ute i skogen och försökte kasta så långt det gick.
Sedan Oktober 2010 har jag flyttat till Sverige och rättare sagt Örebro för att fortsätta med mitt tränande och min idrotts-karriär.

Klubben jag nu tillhör heter KFUM Örebro Friidrott och min nya tränare heter Arto Thor som har hjälpt mig jättemycket att komma tillbaka efter min skada 2010. Är jättenöjd med hans träning och uppskattar all hans erfarenhet då han själv var spjutkastare. Vi har ett bra sammarbete tillsammans och hoppas att allt blir bättre i framtiden med många längre kast och större prestationer!