2013-07-22

Hej igen!

Hejsan!

Ledsen att det har tagit så lång tid att uppdatera hemsidan, nu är jag här med lite nyheter om vad som har hänt och vad som kommer att hända i framtiden..

Det som inte många vet är att i September 2012 hade jag en liten operation i min armbåge (kastarmen), p.g.a en gammal skada behövdes det "finjusteras" lite, inget allvarligt må jag säga, just därför har jag inte kommit ut med någon info om det. Allt gick bra och har tränat ganska bra hela vintern, dock tog det lite tid innan jag kom igång med kastningen.

Tävlingarna har gått hyfsat bra i år, med tanke på operationen i höstas. Jag har just nu ett säsongsbästa på 75.44 meter och med flera tävlingar runt 73-74 meter. Det kändes lite konstigt i början med kastningen och tävlingarna som var och som fortfarande är på gång, men det är nästan över. Armbågen är nästan 100% återställd och jag kan kasta utan några som helst problem, det känns både i träning och på tävlingarna. 

Imorgon är det då dags för årets sista Grand Prix i Karlstad, och tävlar tillsammans med andra bra kastare kl 20:00. Tävlingen kommer sändas på TV4 Sport så om ni inte kan finnas på plats o heja på så kan ni alltid hänga med via teven. Efter det blir det raka spåret till SM som går sista helgen i Augusti som också är uttagning till Finnkampen som går första helgen i September på Stockholms stadion.

En glad nyhet för mig är att jag har blivit antagen till Bosöns Idrottsfolkhögskola (Stockholm, Lidingö) att läsa ett program som heter Idrottens Tränarlinje som är två år lång. Terminen startar den 26:e Augusti och jag är riktigt glad att jag har fått den möjlighet att läsa och träna på samma gång, samt utveckla mig själv och min egen träning! Jag har inga tankar på att byta klubb än, så även nästa säsong kommer jag tävla under KFUM Örebros färger. All min träning kommer då ske på Bosön under vinterhalvåret och på Lidingövallen under våren och sommaren. Jag kan säga att jag ser verkligen fram emot nästa år, och det måste jag nämna, att från och med nästa vecka (den 29:e Juli för att vara exakt) är jag äntligen tävlingsredo för Sverige! 

Önska mig lycka till imorgon, det är sista chansen för att kvala till VM som går i Moskva i mitten av Augusti. Spjut är en konstig gren, allt kan hända när allt stämmer, så det är bara att hålla tummarna!