2012-03-24

Första uteträning för säsongen!!

Hej till er alla! 

Idag var det dags! Första passet utomhus och det blev kast, som varje lördag... Skönt väder, soligt och var sugen på att träna ute för första gången på nästan ett halvår.
Började med lite lätt bakåtkast med kula och sen stående kulstötning med 7kg. Gick oväntat bra faktiskt, 13,50 meter blev det efter ett hårt överkroppspass igår. Sen var det dags för spjutkast.. Lite lätta kast från stående och med några steg på gräsmattan, sen på ansattsbanan. Några steg först till lite korssteg efter, tog det ändå ganska lugnt för första passet ute..Man vill ju inte ta i för hårt än. Lite filmning också av min tränare Arto Thor så vi kan se eventuella tekniska fel. Ganska nöjd!

Förra veckan hade vi även vilovecka och passade på att göra lite tester här och där i hopp, styrka, löpning och lite kast. Gick bra för att var tidigt på våren, och jag låg på mycket bättre nivåer än förra året. Några exempel är: djupa knäböj fram (140 kg), kvartsböj bak (310 kg x 4 reps) hängande ryck (105 kg), bänkpress (135 kg), pullover (75 kg x 3 reps) och så var det slut med styrketesten.
Gjorde pers i hoppen också för i år men tyvärr har jag inte resultaten just nu! :-)
Kulkast var även bra, bakåt kast med 7kg (17,50 m) 6kg (19,70 m) och 5kg (20,80 m), inkast med 4kg (18,80 m) och 3kg (21.10 m). Snabba sprint, väldigt bra tider på 30, 20 och 10 meter fast det kändes lite tungt i benen efter styrkepassen. Det var allt för tillfället.. Återkommer med fler nyheter så småningom!

Vill passa på att tacka Gymmet på Väster för att jag kan träna min styrka där, Gymutrustning.com, STRENGTH Sport & Kosttillskott, Restaurang & Konferens 4e Våningen och Svalan som står för min kost och lunch och självklart OpenIT som byggt denna webbsida!

Vi hörs snart igen!